אנחנו, צוות אתר פנקייק, משוגעים על פנקייקים. הפנקייק מוכר ואהוב בכל העולם, אם כי במדינות שונות נהוג להכין פנקייק בדרכים שונות: בצרפת הפנקייק ידוע יותר כקרפ צרפתי, והוא מטוגן דק-דק על משטח רותח, ומוגש במילוי שוקולד או גבינה. במדינות אחרות נהוג להכין בלינצ'ס, ומדובר, לכל דבר ועניין, בסוג של פנקייק (המורכב מבלילה דומה של קמח, חלב וביצים).
באתר פנקייק אנו מתמחים בכל סוגי הפנקייקים, וניתן למצוא בו מתכונים רבים לפנקייק.
במאמר זה נביא להנאתכם מתכון בסיסי, פשוט וקל להכנה של פנקייק אמריקאי. בתיאבון!
מצרכים דרושים
1 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות שמן
1/2 כפית תמצית וניל
כוס ורבע קמח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מכינים את הבלילה תוך ערבוב המוצקים והנוזלים בנפרד. תחילה מערבבים החלב, הביצים הטרופות, השמן ותמצית הוניל בקערה נפרדת. לאחר מכן מוסיפים את המוצקים: קמח וסוכר, ומערבבים היטב. יש לערבב היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה, ללא גושים - אך סמיכה. אם הבלילה אינה סמיכה מספיק, יש להוסיף עוד קמח.
מחממים מחבת על חום גבוה עד לרתיחה, ומנמיכים את האש לחום בינוני. משמנים מעט את המחבת בשמן קנולה (ניתן לשמן עם חמאה), ויוצקים עיגולים מהבלילה אל המחבת. ניתן להשתמש לשם כך בתבנית הניתנת לרכישה בכל חנות כלי בית. לאחר שהפנקייק הופך לזהוב, ומופיעות בועות קטנות המכסות את כל הפנקייק - להפוך בזהירות ולטגן עוד כעשרים שניות.
ניתן להכין פנקייקים עבים (ולשם כך מומלץ להשתמש במכשיר), או דקים - כפי שאנחנו מעדיפים.
את הפנקייקים המוכנים כדאי לשמור בקערה - ולכסות היטב. הפנקייק מתקרר במהירות רבה, ובדרך זו ניתן לשמור על החום של הפנקייקים עד להגשה.
אופן ההגשה
מומלץ להגיש עם גלידת וניל, פירות וכמובן - סירופ מייפל איכותי.
בתיאבון!
רעות, אתר פנקייק http://www.xn--eebatpqc.co.il/